Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

Sportovní diváci

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky

Sportovní diváci

Stejně jako někteří lidé chodí do divadel, kin nebo na koncerty, jiní si zase raději zajdou na fotbal. Je to pro ně stejný kulturní zážitek a přináší jim to stejné potěšení. Bohužel ne všichni chodí za sportem jen kvůli němu. Tím se ale nebudu zabívat.

Diváci se liší podle sportu jež sledují. Je těžko představitelné, že se pán z golfového klubu půjde “vyřvat“ na hokej. Ale každý podle svého gusta a přesvědčení. Diváky lze rozdělit do dvou skupin: aktivní a pasivní. Za aktivní považujme ty kteří chodí přímo na stadiony, a za pasivní ty doma u televize. Budeme-li se bavit o fotbale a hokeji hrají překvapivě větší roli ti pasivní. Televizní práva jsou totiž hlavním zdrojem příjmů většiny klubů. U zbylých sportů je tomu právě naopak, protože nejsou tak populární, tudíž ani přenášené televizí. Teď by se zase mohlo zdát, že úloha těch aktivních je velmi nevýznamná. To si zřejmě myslely ředitelé některých anglických fotbalových klubů, když velmi náhle a razantně zvýšili ceny vstupenek. Zvýšily se příjmy, ale ubylo diváků a v důsledku toho se zhoršily výkony mužstva. Z toho vyplývá, že ani jedna skupina by se neměla podceňovat.

Proč ale lidé vůbec sledují sportovní klání? Většině diváků to zřejmě přináší pocit sounáležitosti s ostatními. Potkají se s kamarády a známými, kteří mají stejné zájmy. Vychutnávají výkony a promyšlenost akcí a podporují své oblíbence. Nakonec, když se jejich týmu podaří uspět všichni oslavují a radují se.. To vše je nejlépe vidět v případě nějakého velkého úspěchu, kdy se fanouškem stává téměř celý národ. Vliv sportu je tehdy patrný doslova na každém kroku. V některých školách se neučí, lidé si berou dovolené, jen aby se mohli dívat na zápasy. Touha zvýraznit se a být nejlepší ovládne většinu. Po čase vše odezní a jen ti skalní ženou své týmy dál k úspěchům

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT